+90 (212) 321 09 00

Çevre Laboratuvarlar Grubu olarak bünyemizde yer alan uzman ekiplerimiz ile gerçekleştirdiğimiz dijital temizlik atölyesi çalışmasına katılmak için bize aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

 0212 321 09 00

satis@cevrenanaliz.com

  

DİJİTAL ÇÖP TANIMI  Gereksiz e-postalar, dosyalar, uygulamalar, fotoğraf ve videoların kopyaları dijital çöptür. Bu dijital çöp, unutulduğu zaman bile enerji tüketmeye devam eden dijital kirlilik yaratır.

Harcanan elektriği üretmek için fosil yakıtlar kullanılır ve fosil yakıtlar karbon salınımına neden olarak iklim krizini tetikler.

İş yerleri ve evlerde kullanılan elektrik, atmosfere verilen toplam sera gazlarının neredeyse %2’sinden sorumludur.

Bir çalışma bir yıl boyunca 1GB mail depolamanın 32,1 kWh enerji tükettiğini göstermektedir, bu normal ev fırını 10 saat çalıştırmaya eş değerdir. Bazı çalışmalara göre, bir mail ortalama 230 KB alana denk gelir. Bu yüzden 30 mail silerseniz bir düşük enerjili ampulü bir gün kapatmaya eşdeğer enerji kazanmış olursunuz.

Bir kısa mesaj 0,014 gram, bir internet araması 0,2-4,5 gram arası karbondioksit salar. Her spam mail, maili açmasak bile, atmosfere tahmini 0,3 gram, ekli bir mail ise 50 gram karbondioksit salar.

 

DİJİTAL TEMİZLİK FAYDALARI

  • Dijital çöp, bize bulut hizmeti sağlayan ve elektrik tüketmeye devam eden sunuculardaki yedeklerde oturur. Tüketilen bu elektrik sadece bilgisayarı, sunucuyu veya yönlendiricileri çalıştırmak için değil aynı zamanda ekipman üretmek için de harcanır. Elektrik kullanımı azaltılarak iklim krizinin önüne geçilir.
  • Çevre koruma bilincinin kurum bünyesinde gelişmesine katkı sağlandığından çalışanların ‘Duyarlı Tüketici’ duygusuna sahip olmasının sağlanması.
  • Ulusal ve Uluslararası pazarda kurumun ‘Çevreci’ sıfatına sahip olması, bu sayede saygınlığının artması.
  • Gereksiz tüm dosyaların, uygulamaların, fotoğrafların ve videoların silinmesi ile büyük miktarda CO2 tasarrufu sağlanarak, aynı zamanda cihazların kullanım ömürleri uzatılır.


HEDEF

  1.     Dijital atık oluşumunu engellemek
  2.     Enerji tüketimini ve CO2 salınımını engellemek
  3.     Farkındalık yaratmak
  4.     Rekabet avantajı


KURULMA BASAMAKLARI

  1.     Eğitim-Bilinçlendirme Faaliyetleri
  2.     Dijital Temizlik Günü Belirleme
  3.     Sonuçların Değerlendirilmesi